Beleidsmedewerker Bevolkingsonderzoek
- Aantal uren: 32-36 uur
- Sluitingsdatum: 11-1-2021
- Gewenst opleidingsniveau: WO
Het bevolkingsonderzoek
Het Bevolkingsonderzoek is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de onderzoeken naar borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Deze bevolkingsonderzoeken zijn onderdeel van het Nationaal Programma Bevolkingsonderzoeken van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is verantwoordelijk voor de regie en subsidieverlening. De uitvoering wordt verzorgd door vijf regionale screeningsorganisaties in samenwerking met ketenpartners zoals huisartsen en ziekenhuizen en wordt ondersteund door een shared service centre (FSB). Bevolkingsonderzoek draagt met kwalitatief hoogwaardige screening substantieel bij aan het vroegtijdig opsporen van kanker met als doel gezondheidswinst te realiseren en sterfte terug te dringen. Onze organisatie is strategisch en operationeel in ontwikkeling. Dit vraagt om flexibele medewerkers die in een organisatie willen werken die in transformatie is.
In het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker worden vrouwen tussen de 30 en 60 jaar eens in de vijf jaar uitgenodigd om een uitstrijkje te laten maken. Ook kunnen ze een zelfafnameset aanvragen. De uitvoering van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker wordt landelijk gemanaged door het Overleg Managers Cervix (OMC). Het OMC bestaat uit vier leden met eigen deelgebieden.
Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is een dynamisch programma. De overeenkomsten voor de HPV-test en de Zelfafname Set (ZAS) lopen af per 8 oktober 2022. Daarom zijn de voorbereidingen voor verschillende aanbestedingstrajecten gestart.
Daarnaast moet er met ingang van de tweede screeningsronde in 2022 rekening gehouden worden met wijzigingen in het uitnodigingsschema en de screenpopulatie en mogelijk ook een andere combinatie van HPV-test en ZAS. Daarnaast is er de wens om het bevolkingsonderzoek verder te verbeteren door het verbreden van de communicatie voor een toegankelijker programma, het versterken van de inzet van de ZAS, het aanpassen van de triage, het aanpassen van het screeningsinterval, het toepassen van computer-ondersteund screenen en het zorgdragen voor een verantwoorde instroom van HPV-gevaccineerde vrouwen.
Deze ontwikkelingen worden voorbereid en geïmplementeerd vanuit twee projecten; BMHK23 (aanbestedingen) en BMHK3.0 (wijzigingen proces).
Wij zoeken op korte termijn twee beleidsmedewerkers. Het zijn vergelijkbare functies, waarbij het verschil is dat de één meer aan de lopende projecten BMHK23 en BMHK3.0 werkt, en de ander meer aan de kant van het lopende bevolkingsonderzoek werkt. Je rapporteert tot aan de nieuwe organisatiestructuur respectievelijk aan de voorzitter OMC of aan de projectleider BMHK23 en BMHK 3.0. Tijdens de gesprekken gaan we hier verder op in en kun je een voorkeur uitspreken.
Beleidsmedewerker Bevolkingsonderzoek
32-36 uur per week
Als beleidsmedewerker bouw je inhoudelijke expertise op over het totale screeningsproces en leert de aanpak van de organisatie kennen. Je vertaalt actuele vraagstukken naar een planmatige aanpak. Je legt verbanden tussen de verschillende onderdelen, gegevens en externe ontwikkelingen en vertaalt deze naar adviezen voor het te volgen beleid, vaak ‘gevoed’ door de expertise van de OMC leden en/of de experts om hen heen. Je schrijft beleidsnotities, impact- en scenario analyses, implementatieplannen en onderdelen van de aanbestedingsdocumenten en je draagt bij aan het opstellen van voortgangsrapportages. Daarnaast neem je deel aan project-groepen of je leidt deze. Je monitort relevante externe ontwikkelingen en informeert het OMC daarover. Je werkt de eerste jaren aan innovatieprojecten en aanbestedingen voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Je werkt toe naar bredere inzetbaarheid voor andere bevolkingsonderzoeken in een later stadium. Je rapporteert aan de voorzitter OMC of aan de projectleider BMHK23 en BMHK3.0.
Wij vragen:
Overig
Wij bieden: